tipparijs.nl

Word je zomaar getipt

Vervoer

Vervoer

Parijs ligt ongeveer 500 km vanaf Amsterdam, en is gemakkelijk via de auto of bus, trein en vliegtuig te bereiken. Je kunt Parijs bezoeken als een stedentrip, of de stad langer bezoeken.

Naar Parijs met de auto

Wanneer je besluit om de auto te pakken en erop uit te trekken naar Parijs zijn een aantal zaken belangrijk om te weten. De weg naar Parijs is nog wel te doen, maar merk wel op dat de Parijzenaren weinig met verkeersregels doen. Handgebaren en toeterend rijden ze in de ronde. Buiten dat moet je, afhankelijk van hoe lang je verblijft, je auto moet parkeren. Dit is niet goedkoop en in een drukke stad niet altijd makkelijk. Mocht je in een hotel verblijven heeft het hotel misschien de mogelijkheid om je auto op een aparte plek te parkeren. Een voordeel van reizen met de auto is dat je alle vrijheid hebt in de stad. In heel Frankrijk rijden auto’s op de rechter weghelft.

Naar Parijs met het vliegtuig

Je bent er met het vliegtuig in ongeveer 45 minuten. Het is lekker comfortabel en snel. Het kost over het algemeen wat extra, maar de voordelen zijn er ook wel naar. Als je ‘s morgens vroeg vertrekt kun je om 10 uur al in Parijs aan de koffie zitten! Houd er wel rekening mee dat je, voordat je vliegt, moet inchecken, en naderhand misschien je bagage op moet halen, dit kost tijd. Zorg bij het vliegen voor zo min mogelijk bagage, en probeer het tot handbagage te beperken. Kijk voor vliegtickets naar Parijs op de site van KLM.

Naar Parijs met de trein

De Thalys behaalt pieksnelheden van 300 km/h!

Persoonlijk mijn favoriet. Temeer omdat het niet veel langer duurt dan met het vliegtuig, inclusief inchecken. Daarbij komt dat de Thalys, die start in Amsterdam, ook nog stopt op Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. De Thalys is erg comfortabel, en je bent in een goede 3 uur van Amsterdam in Parijs Nord. De Thalys haalt pieken van boven de 300 km/h!

Eenmaal in Parijs, en nu

Parijs is een grote stad. De stad heeft ruim 2 miljoen inwoners. Die hebben allemaal een eigen wil en nu ben jij daar ook! En jij wilt dingen doen, je hebt een en ander gepland en geregeld. Gelukkig zijn er een aantal belangrijke vervoersmiddelen in Parijs. Fietsen, speciale rondleidingen met boot/trein of bus, en natuurlijk de Parijse metro.

De metro is onderverdeeld in 16 lijnen die je naar je plaats van bestemming leiden. Buiten dat ook veel Parijzenaren gebruik van de metro maken, is het ook erg aantrekkelijk voor ons als toerist. Er zijn 299 stations, dus de kans is groot dat als jij een ingang naar de ondergrondse zoekt, je niet ver hoeft te lopen. De metro’s rijden doordeweeks van ‘s morgens 5 uur tot ‘s nachts 1 uur. In het weekend rijden ze een uur langer door. Als je besluit gebruik te maken van de metro, is het handig om in Nederland al een Paris Visite te regelen, dit scheelt wachttijd in de stad.

De Paris Visite is een vervoersbewijs, wat je voordat je naar de perrons loopt, door de beveiligingspoortjes haalt waarna je toegang krijgt. De Paris Visite kun je via Rail Europe of via je reisbureau regelen. De kosten van een Paris Visite is relatief goedkoop.

De Paris Visite zijn er voor verschillende dagen te boeken, en met verschillend aantal zones.

PARIS VISITE
Kaartype Waar mag ik komen
Vanaf 6 zones zijn luchthavens Orly en Charles de Gaulle ook bereikbaar
1-3 zones Parijs en voorsteden: La Défense, Le Bourget en Saint-Denis-Basilique…
1-6 zones Parijs en omgeving: Versailles, Disneyland Resort Parijs, Saint-Germain, Parc des Expositions
1-8 zones Hele provincie I’lle de France met Rambouillet, Provins, Fontainebleau

Naast de metro en de trein heeft Parijs ook een uitgebreid bus, trein (RER) en tram netwerk. Voordeel van deze vervoersmiddelen is dat je veel meer van de stad ziet. Al het openbaar vervoer is te bereiken via de Paris Visite.