tipparijs.nl

Word je zomaar getipt

Parijs met kerst

Parijs met kerst

Parijs, de lichtstad met kerst

Parijs staat bekend als de lichtstad en met kerst wordt die naam nog eenx extra eer aan gedaan. De hele stad wordt rond de kersttijd prachtig versierd en is echt een bezoek waard (als je kerstliefhebber bent).

Straten

De bekendste straat van Parijs is rond deze tijd van het jaar extra verlicht. Normaal gesproken is de Champs-Élysées al niet echt onderverlicht. Maar voor de kerst wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Dat dit een serieuze aangelegenheid is blijkt wel uit het feit dat actrice Diane Kruger in 2012 samen met de burgemeester van Parijs deze taak op zich hebben genomen. Het is een ware show om naar te kijken. De verlichting is in verschillende kleuren in te stellen en lijkt door effecten als het ware te bewegen over de Champs-Élysées. Om dit effect te kunnen creëren is meer dan twaalf kilometer LED-verlichting nodig en 200 bomen.

Winkels en Etalages

Naast de versierde straten kunnen de winkels natuurlijk ook niet achterblijven en dat ze niet achter willen blijven dat is wel te merken aan de pracht die ook afgelopen jaar weer te zien was. Winkels als Galeries Lafayette zien er werkelijk adembenemend uit. Maar ook Printemps blijft zeker niet achter. Daarnaast doen bijna alle winkels in Parijs wel wat met de etalage wat zorgt voor een prachtig verlichtte stad.

Kerstmarkten

Naast de verlichting mag natuurlijk een kerstmarkt ook niet ontbreken rond deze tijd van het jaar. Parijs heeft best een aantal kerstmarkten, waaronder die op des Champs Elysées, L’Arche de Noël, De Montmartre en Trocadero. Voor de liefhebber van kerstmarkten is Parijs dus ook een goede bestemming.

Met een lager budget naar Parijs

Parijs is geen goedkope stad, maar dat is bij de meeste grote Europese steden niet anders. Hoe kan je nu die kerstsfeer proeven als je minder te besteden hebt?  Je zou kunnen kiezen om op autovakantie naar Parijs te gaan. Parijs is vanuit Nederland prima met de auto te bereiken en kostentechnisch is dit de voordeligste manier van reizen. Je zou dan kunnen zoeken naar een goedkoop hotel of appartement in de stad maar een veel voordeligere oplossing zou zijn om een camping in de buurt van Parijs te boeken. Via de website van Selectcamp zijn verschillende mooie campings in de buurt van Parijs te vinden.