tipparijs.nl

Word je zomaar getipt

Notre Dame

Notre Dame

Notre-Dame ligt op één van de twee eilanden in het centrum van Parijs en is een symbool voor de stad. De kathedraal is 69 meter hoog en 130 meter lang. Vanaf 69 meter hoogte kun je genieten van het uitzicht. De start van de bouw begon in 1163 en werd voltooid in 1345. Hiermee was de Notre-Dame een belangrijk gebouw in de verdere ontwikkeling van Parijs. In 1804 werd hier Napoléon gekroond tot keizer.

De kerk is gratis te bezoeken, hier is het dan vaak ook erg druk en er worden veel foto’s gemaakt. Tipje voor fotografen zonder statief: zet je camera op één van de afscheidingen om bewegingsonscherpte bij lange sluitertijden te voorkomen!

Er worden nog dagelijks (kerk)missen gehouden in de kerk. Wil je de torens beklimmen dan moet je hiervoor een kleine vergoeding neertellen.

Ben je na het bezoek hongerig naar ijs geworden? Geen nood, loop via de Pont Saint-Louis naar het andere ”eiland” naar Berthillon, het ijs-walhalla van Parijs.

Historisch Parijs en Notre Dame

Bezoek de oudste gedeeltes van Parijs met de bus!

Het oudste gedeelte van de hoofdstad Parijs is zeker een bezoek waard. Bewonder het prestigeuze plein Place Vendôme met zijn exclusieve winkels en bekijk het prachtige gebouw Opéra de Paris Garnier. Ontdek waar de Franse adel vroeger leefden in het Marais District en aanschouw de prachtige Parijse universiteit de Sorbonne in het 5de arrondisement Quartier Latin.

Na de bustour door het oude gedeelte van de stad krijg je een rondleiding met gids door de kathedraal de Notre Dame. Je leert meer over de veelzeggende rol van het monument voor de Parijsenaren en de geschiedenis sinds de middeleeuwen.

Inclusief

  • Een ticket voor een kleine boottrip naar ‘île de la Cité’ (City Island)

Vertrekpunt

Rivoli agency, 214 rue de Rivoli, 75001 Parijs
Meer informatie vind u op uw ticket.

Duur excursie ca. 5 uur.

Haal meer uit je citytrip, sta niet in de wachtrij

Bestel tickets voor “Historisch Parijs en Notre Dame”

Ticket Prijs Aantal
Volwassene € 62
Kind (4-17) € 37
Datum

Betaalmethode: VisaVisa MasterCardMastercard iDealiDeal

Bezoekersinformatie

M4 Cité / Saint-Michel
Gratis
08:00 uur - 18:45 uur

€: goedkoop €€: gemiddeld €€€: duur

Eten en drinken in de buurt van "Notre Dame"