tipparijs.nl

Word je zomaar getipt

Champs-Élysées

Champs-Élysées

De straat Champs-Élysées, wat eigenlijk voluit Avenue des Champs-Élysées heet, is de breedste en misschien wel de bekendste straat van Parijs. Leuk wetenswaardigheidje is dat de huurprijs van 100m² ruimte zo een € 900.000,= per jaar bedraagt. De Champs-Élysées ligt direct in de historische as met Musée du Louvre, de Arc de Triomphe en La Grande Arche die door Parijs voert. Deze as in totaal bijna 10 km lang.

De Champs-Élysées is 1880 meter lang. En wordt gevormd door luxe winkels zoals: Louis Vuitton , maar ook tentoonstellingen van de automerken: Citroën, Peugeot, Renault en Mercedes-Benz, en winkelcentra zoals Arcades des Champs-Élysèes. De automerken tonen vaak op moderne wijze hun concepten wat leuk is voor de echte auto-gek. Maar ook bioscopen, en theaters zoals het Lido horen er bij.

Aan het einde van de avenue, richting La Défense, staat de Arc de Troimphe.

Wil je wat eten, en heb je geen beperkt budget, dan kun je er je hart ophalen. Kaviaar voor € 1000,= is er meer regel dan uitzondering. Maar er zijn gelukkig ook goedkopere en leuke eetgelegenheden zoals Le Deauville.

Bezoekersinformatie

M1 Champs-Élysées
Gratis
Altijd, openbaar

€: goedkoop €€: gemiddeld €€€: duur

Eten en drinken in de buurt van "Champs-Élysées"