tipparijs.nl

Word je zomaar getipt

Basilique du Sacré Coeur

Basilique du Sacré Coeur

De Sacré Coeur ligt in het gebied Montmartre en ligt op bijna het hoogste punt van Parijs. Het hoogste punt van Parijs ligt in Rue de Telegraphe, in het 20e arrondissement. De Sacré Coeur is een belangrijke trekpleister voor Parijs en trekt jaarlijks veel bezoekers. Niet alleen vanwege de basiliek, maar ook vanwege het gratis uitzicht over de stad Parijs.

Op de heuvel bij de trappen aan de voorzijde van de Sacré Coeur lopen vaak, hoofdzakelijk negroïde, mannen die maar al te graag een zelfgemaakt armbandje willen verkopen. Al hebben ze geen kwaad in zich, zijn ze wel enorm opdringerig, en vragen naderhand om een kleine vergoeding. Geef ze € 5,= en ze zijn weer blij. Als je dus geen armbandje wilt raad ik je aan ze gewoon te negeren, als je reageert, slaan ze vaak toe!

Als je een lange wandeling door Montmartre hebt gemaakt en even zin in een hapje of drankje hebt, loop dan naar de voet van de heuvel aan de voorzijde van de Sacré Coeur. Hier vind je een leuk café met de naam Le Ronsard. Hier heb je uitzicht over de Sacré Coeur!

Bezoekersinformatie

M2 Anvers
Gratis, crypte/dome €
06:00 uur - 22:30 uur

€: goedkoop €€: gemiddeld €€€: duur

Eten en drinken in de buurt van "Basilique du Sacré Coeur"