tipparijs.nl

Word je zomaar getipt

Tour Montparnasse

Tour Montparnasse

Montparnasse is misschien wel de prettigste manier om van het uitzicht te genieten en Parijs van boven te ontdekken. Geen enorme wachtrijen zoals bij de Eiffeltoren, en dat is wel zo prettig bij een korte citytrip. Het is ook niet zo duur.

Op de eerste 55 verdiepingen werken ongeveer 5000 personen. Hierboven is het een en al toerist. De lift die je in 38 seconden naar 196 meter (18km/h) hoogte brengt is al indrukwekkend.

Op de 56e verdieping bevindt zich een expositieruimte, restaurant, mini-bioscoop en een souvenirs winkel. De expositie verteld over de geschiedenis van de stedenbouw van de stad, en toont fraaie foto’s van gebouwen in Parijs. Maar het meest belangrijkste is natuurlijk het enorme uitzicht over stad!. Op een aantal plaatsen bij het glas zijn foto’s geplaatst waar allerlei bezienswaardigheden worden aangewezen.

De 59e verdieping leidt je naar het dak. De laatste verdieping is alleen bereikbaar per trap. Op de trap is symbolisch de hoogte in meters aangegeven. Het dak, dat ook fungeert als heli-dek, biedt een 360° panorama uitzicht over de stad. Het uitzicht gaat bij helder weer wel tot 40 km ver.

Als je ‘s avonds wilt gaan wil ik je meegeven dat de laatste lift een half uur voor sluiting vertrekt.

Haal meer uit je citytrip, sta niet in de wachtrij

Bestel tickets voor “Tour Montparnasse”

Ticket Prijs Aantal
Volwassene € 13,50
Kind (7-15) € 8
Kind (0-7) € 0
Datum

Betaalmethode: VisaVisa MasterCardMastercard iDealiDeal

Bezoekersinformatie

M4/6/12/13 Montparnasse
€€
09:30 uur - 23:30 uur

€: goedkoop €€: gemiddeld €€€: duur