tipparijs.nl

Word je zomaar getipt

Parc du Champs-de-Mars

Parc du Champs-de-Mars

Het park naast de Eiffeltoren is een van de favoriete plekken van toeristen. Zeker in de zomer is het hier ontzettend druk en toch heerlijk om even bij te komen met een picknick. Als je op een camping in Frankrijk staat in de buurt van Parijs, dan is het zeker de moeite waard om dit park te bezoeken. Met uitzicht op de Eiffeltoren en een goed onderhouden park is dit een mooie plek om even te ontsnappen aan de drukte van Parijs.

Dit recht toe recht aan park in het midden van Parijs is ooit aangelegd in opdracht van Lodewijk XV. Bij het park lag een militaire school en de Champ-de-Mars was het oefenterrein.  Het is ontworpen door Jacques-Ange Gabriel en het is vernoemd naar de Romeinse oorlogsgod Mars. Later na de Franse revolutie werd dit de plek waar veel feesten en demonstraties plaats vonden. Het is een historische plek met een verhaal.

Toen de Eiffeltoren er kwam werd het park pas echt populair. Vele toeristen wilde de toren bekijken en ermee op de foto. Dat is de rede waarom de meeste mensen op vakantie gaan naar Frankrijk: een glimp opvangen van de Eiffeltoren. Als je hem eenmaal gezien hebt, is dit park een heerlijke plek waar je even lekker kunt liggen, een krantje kunt lezen of je Frans kunt oefenen met een van de andere parkgangers.

Gastartikel: Martine Kramer

Bezoekersinformatie

M8 École Militaire
Gratis
Altijd, openbaar

€: goedkoop €€: gemiddeld €€€: duur