tipparijs.nl

Word je zomaar getipt

Kasteel en tuinen van Versailles

Kasteel en tuinen van Versailles

Versailles is te bereiken met de trein (RER), en het kost ongeveer 20 á 30 minuten om er te komen vanuit Parijs. Deze bekende bezienswaardigheid is ook te bereiken met de bus. Er is dan ook een leuke tour mogelijk, zie hieronder. Versailles is het meest bekend omwille zijn kasteel en tuinen.

In het kasteel is een enorm museum over de geschiedenis van het gebied. Wil je het museum betreden, houd dan rekening met lange wachttijden. Wanneer je de tuinen achter het kasteel wilt bekijken, hoef je over het algemeen minder lang te wachten. Toegang tot de tuinen is gratis, behalve op ‘Les Grandes Eaux Musicales’. Hiervoor wordt wel entreegeld gevraagd. Eenmaal in de tuinen aangekomen straalt het veel rust uit. Genieten van de natuur en mooie symmetrische vormen. De tuinen bestaan uit 800 ha aan grond, 42 km pad, 55 meertjes en fonteinen en 400 sculpturen. Genoeg om enkele uren te vertoeven. In de tuinen is ook plaats gemaakt om een hapje en een drankje te nuttigen, ga er wel van uit dat het wat duurder is dan normaal.

Bijzonderheden: er is in het gebied naast het kasteel en de tuinen nog meer te bezoeken. Let op de specifieke openingstijden en entree tarieven.

Versailles met de bus

Deze tour brengt u langs de westelijke wijken van Parijs voordat u de reis aflegt naar het Paleis van Versailles. Daar heeft u de tijd om te genieten van de tuinen van het paleis en de State Apartments; de slaapkamers van de Koningen en de Koninginnen en de Hall of Mirrors.

Individuele audio-guides worden gegeven in het paleis zodat u de gelegenheid heeft om meer te leren over de geschiedenis van het paleis.

Inclusief

  • Vervoer met een luxe bus (airconditioning aanwezig!)
  • Toegang tot het paleis Versailles
  • Begeleide tour met gids door het paleis

Aanvullende informatie

  • Deze tour is niet geschikt voor gasten met loopproblemen
  • Wandelwagens zijn verboden in het paleis
  • Foto’s zonder flits maken
  • Vermijd een bezoek aan het paleis op dinsdag morgen, wegens de enorme drukte

De totale tour duurt ca. 4 uur.

Tijdschema

Elke dag behalve maandag om 08:45 en 14:00

Haal meer uit je citytrip, sta niet in de wachtrij

Bestel tickets voor “Kasteel en tuinen van Versailles met busreis”

Ticket Prijs Aantal
Volwassene € 55
Kind (4-17) € 33
Datum Tijd

Betaalmethode: VisaVisa MasterCardMastercard iDealiDeal

Bezoekersinformatie

RER C Vers. Rive Gauche
€€€
09:00 uur - 18:30 uur

€: goedkoop €€: gemiddeld €€€: duur